Найдите исполнителя для вашего проекта прямо сейчас!
Разместите заказ на фриланс-бирже и предложения поступят уже через несколько минут.

Зелена картка

Придбання автомобіля - досить важлива подія, яка відкриває перед його власником безліч нових можливостей. Серед них не останнє місце займає і виїзд за кордон. Але мало хто знає, що для безперешкодного проїзду на територію багатьох країн, необхідно мати при собі поліс «Грін картка».

Програма «Зелена картка» представляє собою міжнародну систему автострахування, яка успішно працює з 1949 року. Необхідність створення подібної системи виникла через велику кількість випадків ДТП за участю іноземних громадян. Страхові угоди, які були оформлені у іноземців, не мали юридичної сили на території інших країн, і відповідно не гарантували виплати страхового відшкодування у випадку ДТП.

Програма об'єднала країни, в яких існує обов'язкове страхування власників автомобілів, а також є орган, контролюючий діяльність страхових компаній. Ці функції виконує Національне бюро. Бюро гарантує, що у випадку ДТП за участю іноземних громадян потерпілому буде компенсована сума збитків, згодна умов чинного страхового договору.

«Зелена картка» - міжнародний сертифікат обов'язкового страхування для власників транспортних засобів, які перетинають кордони країн-учасниць системи «Green card». Страховка «Зелена картка» гарантує покриття можливих ризиків при настанні страхового випадку на території однієї з таких країн. Поліс «Зелена картка» необхідний, якщо ваш транспортний засіб стане учасником ДТП, при якому будуть завдані збитки майну або здоров'ю третіх осіб. У даному випадку платити по ваших рахунках буде страхова компанія. Сума виплат розраховується згідно чинного законодавства країни, на території якої сталося ДТП.

Ви зобов'язані мати на руках страховку «зелена картка» при перетині кордону країн-учасниць системи «Грін кард», в іншому випадку в’їзд на територію даної країни буде заборонено.

Тому, якщо ви бажаєте поїхати закордон на автомобілі, радимо поцікавитися, чи входить потрібна вам країна в систему «Green card».

Вартість автострахування «Зелена картка» може змінюватись в залежності від країни, типу автомобіля і терміну дії угоди. Період дії страхової угоди може тривати від 15 днів до 12 місяців. Залежно від зони впливу існують сертифікати «Грін кард», дія яких охоплює територію всіх країн системи, а також сертифікати, які діють тільки на території країн Східної Європи.

Тарифи поліса "Зелена картка" є єдиними на всій території України і встановлюються Моторно-транспортним страховим бюро України. Форма поліса "Зелена картка" є стандартною для всіх країн-учасниць даної програми страхування.

У випадку ДТП власнику «Грін картки» потрібно засвідчити факт події в місцевих органах державної інспекції. А по приїзду сповістити про те, що трапилося страхову компанію, що видала міжнародний страховий сертифікат.

Враховуючи сучасний ритм життя «Зелена картка» для авто просто необхідний атрибут. З нею ви будете почувати себе впевнено на дорогах чужої країни. Тому власники «Зелених карток» на автомобіль, які придбали їх у СК «ІнтерЕкспрес», можуть буди спокійними, якщо раптом випадково стануть учасниками ДТП. Страхова компанія «ІнтерЕкспрес» подбає про все за вас!