Найдите исполнителя для вашего проекта прямо сейчас!
Разместите заказ на фриланс-бирже и предложения поступят уже через несколько минут.

Работа.

Тема: Столкновение Центров как причина возможной 3 мировой войны

и вот на основе этой темы 21 критерий

Нужно выполнять работу на русском языке.

Обьем : 10-12 стр.

Короткий опис.

Робота представляє структурно-цільовий аналіз міжнародних відносин за зрізом цільових блоків суб’єктів міжнародного відношення. Під час дослідження аналітик має виділити цільові блоки різних рівнів суб’єктів міжнародних відносин, використовуючи методику Дж. Модельського.

Структура роботи.

1. Обмеження ПЧК. Досліднику необхідно встановити і конкретизувати просторово-часові координати МВ, у межах якого діють суб’єкти. Необхідно провести своєрідне співставлення ПЧК роботи №2 з тим, у межах якого дослідник проводитиме суб’єктний аналіз зовнішньополітичної взаємодії суб’єктів МВ.

2. Визначення суб’єктного складу можливої зовнішньополітичної взаємодії та її середовища. Після аналізу факторів та міжнародних інтересів суб’єктів міжнародного середовища, досліднику необхідно визнати і довести факт можливості міжнародної взаємодії і окреслити якомога ширшого суб’єктного складу. Також у дослідженні необхідно надати стислу характеристику кожного потенційного суб’єкту зовнішньополітичної взаємодії.

3. Визначення акторів та учасників зовнішньополітичної взаємодії та їх соціальних шлейфів. Післі обмеження кола потенційних суб’єктів МВ необхідно надати коротку характеристику акторів та учасників цих суб’єктів, базуючись на методиці Дж. Модельського. До поняття соціального шлейфу відносяться ті групи тиску і еліти, які формують середовище спілкування акторів та учасників в середині самого суб’єкту МВ.

4. Уточнення принципів зовнішньополітичної діяльності суб’єктів в даному періоді їх життєдіяльності: їх відповідність стану та зовнішньополітичним стереотипам суб’єктів. Розглядаючи даний пункт досліднику необхідно в першу чергу виділити і надати принципи зовнішньополітичної діяльності, які не завжди співпадають з загальновизнаними принципами МП, хоча останні є невід’ємною складовою принципів зовнішньополітичної діяльності. пІсля встановлення принципів зовнішньополітичної діяльності необхідно співставити їх з відомими діями суб’єктів МВ, проаналізувати можливість додержання визначених принципів суб’єктом на теперішньому етапі його власного розвитку і розвитку людства. Також необхідно виділити зовнішньополітичні стереотипи, які можуть бути властивими суб’єкту МВ, і провести співставлення таких стереотипів з виділеними принципами зовнішньополітичної взаємодії.

5. Реконструкція блоків зовнішньополітичних цілей суб’єктів та їх акторів у даному ПЧК. Після виділення суб’єктного складу МВ і встановлення об’єктних сфер і сфери МІ досліднику необхідно проаналізувати цілі суб’єктів МВ та сформувати їх блоки. Орієнтовний розклад по блоках зовнішньополітичних цілей відбувається за наступною схемою: глобальні цілі, стратегічні, тактичні, операційні. Критерії виділення цієї класифікацій, за умови проведення дослідження за нею, рівно як і всіх інших класифікацій, враховуючи ті, що можуть належати власне досліднику, підлягають обгрунтуванню.

6. Формулювання основних тезисних положень концепцій суб’єктів, орієнтованих на дану сферу зовнішньополітичної взаємодії. Оскільки зовнішньополітична концепція суб’єкта МВ представляє собою конкретний документ, який містить в себе тактичну програму дій суб’єкта у даному МВ, то результатом дослідження цього пункту повинно стати тезове викладення програми дії суб’єкта для реалізації поставленої мети. Політика, у тому числі і міжнародна, формується під впливом як зовнішніх, так і внутрішніх вагомих чинників, тому досліднику необхідно припустити і потім під час проведення дослідження довести очікування економічної в першу чергу еліти суб’єкта (у випадку, звичайно, якщо він є державою. Якщо один з суб’єктів МВ не є державою, необхідно проаналізувати преференції найбільш впливових сил у представницькому органі, яким по суті є міжнародна організація).

7. Аналіз відповідності сучасних зовнішньополітичних доктрин акторів очікуванням груп тиску. Розглядаючи даний пункт аналізу необхідно проаналізувати діяльність і преференції акторів суб’єктів МВ. Оскільки безпосереднім суб’єктом МВ (у більшості випадків) можуть бути лише держави та міжнародні організації, а зовнішню політику обох видів суб’єктів проводять їх актори (відповідно визнаної концепції Дж. Модельського), то саме на цьому рівні, на рівні акторів, і відбувається найбільший вплив на формування зовнішньої політики суб’єкта. Тому досліднику, базуючись на загальній інформації, необхідно виділити групи тиску в середині суб’єкта і прослідкувати, наскільки їх очікування співпадають з офіційним курсом актора суб’єкта МВ. Результати дослідження бажано надати у вигляді таблиці, в якій буде ілюстративно показано відповідність/невідповідність очікувань реальним діям актору суб’єкта МВ.

8. Порівняльний аналіз декларованого та реального зовнішньополітичного курсів акторів. При виконанні цього пункту досліднику необхідно чітко відмежовувати суб’єктів МВ та їх акторів (див. методику Дж. Модельського). Декларативний зовнішньополітичний курс це ті положення зовнішньополітичної доктрини суб’єкта міжнародного середовища, які є загально відомими і такими, що проголошуються офіційно. На відміну від нього реальний зовнішньополітичний курс є складовою державної таємниці суб’єкта міжнародної спільноти. Оскільки державна таємниця є невідомою для дослідника (принаймні це презумується), то елементи реального зовнішньополітичного курсу суб’єкта МВ припускається на основі відомих фактів і здорового глузду дослідника. Оскільки типовою є ситуація, коли інтереси держави співпадають з інтересами потужних груп тиску (як міжнародних, так і внутрішніх), то під час розгляду цього пункту досліднику необхідно прослідкувати зв’язок цільових програм внутрішніх і зовнішніх еліт.

9. Визначення ролі безпосередніх та опосередкованих учасників зовнішньополітичної взаємодії суб’єктів. При виконанні цього пункту аналізу МВ досліднику слід також чітко представляти концепцію Дж. Модельського і місця в неї учасників МВ. Необхідно виділити (в межах відомої інформації) безпосередніх і опосередкованих учасників і прослідкувати ті рольові установки, у виконанні яких і полягає їх функція у даному МВ.

10. Характеристика публічно-політичних персон. Під час виконання цього пункту аналізу досліднику необхідно проаналізувати роль персоналій, які відіграють помітну політичну, соціальну, економічну чи іншу роль у МВ, що розглядається. Саме такими персоналіями є публічно-політичні персони (П3). Досліднику необхідно мати на увазі внутрішньо- та зовнішньополітичну орієнтацію П3, їх бажання, амбіції, фіксовані стереотипи. Фіксованим стереотипом П3 є найбільш загальні та типові уявлення про явища зовнішнього світу (наприклад, у мусульманському світі таким стереотипом у П3 є те, що у кожному представнику християнського світу вбачається ворог). Основним завданням цього пункту є реконструкція дослідником можливих блоків зовнішньополітичних цілей П3, їх принципів, моделей поведінки, які обгрунтовані очікуваннями їх найближчого особистого та політичного оточення.

11. Формулювання остаточних оперативних цілей суб’єктів зовнішньополітичної взаємодії. Під час виконання п. 4 цієї роботи дослідником були виділені і побудовані блоки зовнішньополітичних цілей суб’єктів. Метою цього пункту є їх структурування і формулювання низки конкретних цілей суб’єкта МВ, досягнення яких є його пріоритетом.

12. Формулювання цілей-ідеалів і цілей-діяльності акторів зовнішньополітичної взаємодії. Пам’ятаючи про методику аналізу суб’єктів МВ Дж. Модельського досліднику необхідно виділити, виходячи з результатів аналізу попереднього пункту дослідження, цілі-ідеали і цілі-діяльності акторів. Результати аналізу повинні узгоджуватися з основними очікуваннями і моделями поведінки П3 (див. результати аналізу пункту 10).

13. Формулювання кінцевих цілей-ідеалів суб’єктів зовнішньополітичної взаємодії. Під час проведення аналізу цього пункту досліднику необхідно сформулювати кінцеві найбільш загальні цілі-ідеали суб’єктів МВ, які останні переслідують, вступаючи у міжнародні відносини та реалізуючи взаємопротилежні міжнародні інтереси. Необхідно мати на увазі, що цілі-ідеали суб’єктів МВ повинні випливати з сутності і духу МВ, яке аналізується, а не мати самий загальний характер.

14. Визначення центрів зовнішньополітичної взаємодії суб’єктів. Виділивши та розглянувши можливі цілі суб’єктів, акторів і учасників МВ досліднику необхідно, зробивши попередній порівняльний аналіз, зробити висновки, навколо яких цілей зосереджена найбільш інтенсивна взаємодія суб’єктів. Результати дослідження бажано надати у вигляді графічної схеми, на якій би було відображено весь спектр зовнішньополітичних цілей суб’єктів МВ з виділенням тих (з відповідними поясненнями), навколо яких відбувається найбільша взаємодія.

15. Визначення формальних та неформальних коаліцій суб’єктів МВ. Метою аналізу даного пункту є за критерієм формального оформлення взаємних стосунків (наявність міжнародних взаємних угод з приводу різних сторін діяльності) визначити які коаліції є присутніми у МВ, яке розглядається. І чи є вони взагалі. Висновки по даному пункту необхідно обгрунтувати.

16. Визначення протиріч у МВ та ступені їхньої формалізованості. Визначивши коаліції у МВ, необхідно встановити, наскільки присутні коаліції відповідають реалізації тих міжнародних інтересів, які властиві суб’єктам МВ. Доцільно також встановити, чи існуючи протиріччя мають ступень формалізації (чи існує офіційний міжнародний спір, висунуті претензії, існує офіційне рішення Міжнародного Суду чи іншого міжнародного арбітражу, з приводу рішення спору були укладені будь-які міжнародні угоди чи інші міжнародні документи).

17. Визначення основ стратегічних зовнішньополітичних цільових програм акторів. Після розгляду цілей, які переслідують суб’єкти МВ, та ті протиріччя, які між ними виникають на шляху реалізації їхніх МІ, досліднику необхідно на рівні акторів побудувати основи стратегії їхньої дії на шляху реалізації поставленого завдання. Основи концепції повинні включати у себе конкретні заходи і кроки акторів по реалізації як цілей-ідеалів, так і оперативних цілей-діяльності.

18. Аналіз комунікаційних каналів суб’єктів МВ. Під час аналізу даного пункту досліднику необхідно встановити за допомоги яких каналів комунікації відбувається міжнародне спілкування на різних рівнях (суб’єкти, актори, учасники). Також доцільним є встановлення за критерієм ефективності основних каналів комунікації і їх впливу на поведінку акторів і учасників МВ.

19. Виділення співпадання зовнішньополітичних цільових блоків. На основі висновків по пунктах 13, 14, 16 (перелік не є вичерпним) цієї роботи досліднику необхідно проаналізувати і виділити можливі співпадання блоків цілей різних суб’єктів і їх коаліцій. Співпадання може бути повним – тоді мова йде про існування стійкої коаліції. Яка має спільні інтереси; частковим, коли реалізація МІ різних суб’єктів та їх коаліцій можлива за рахунок одного (декількох) визначених об’єктів міжнародного середовища та відбувається таким чином, що кожний суб’єкт (коаліція) досягає бажаного результату, не заважаючи у аналогічній реалізації іншим суб’єктам. Цілком імовірна ситуація, коли взагалі не існує співпадання зовнішньополітичних цільових блоків. Всі висновки повинні бути обгрунтованими.

20. Розробка планів зовнішньополітичних заходів, що викликані цілями та діями суб’єктів МВ. Проаналізувавши комплекс цілей суб’єктів. акторів і учасників МВ, наявність блоків протиріч і коаліцій. Досліднику необхідно розробити перший орієнтовний план конкретних зовнішньополітичних заходів, по реалізації яких суб’єктом (суб’єктами) МВ буде досягнута мета за мінімальними витратами ресурсів. Висновки по цьому пункти дослідження мають бути перевірені висновками останньої роботи і порівняні у загальному висновку. План повинен обов’язково включати у себе заходи на рівні суб’єктів МВ.

21. Загальний висновок. У загальному висновку дослідник підсумовує знання та методи аналізу, здобуті ним по реалізації цієї роботи. Необхідно надати структуровані блоки цілей суб’єктів МВ, а також комплекс протиріч і співпадань зовнішньополітичних цільових блоків.

13 лет назад
Sunny_h
Елена 
33 годаУкраина
13 лет в сервисе
Была
10 лет назад
  • Похожие заказы
  • Тема: Разработка системы тех. зрения для адаптивного робота. Все подробности в архиве. Интересуют цена с пояснительной запиской и без неё и сроки выполнения.

    Закрыт
    13 лет назад
  • $15

    Добрый вечер! Необходимо написать реферат по дисцеплине "Управление качеством" Примерная тематика: "Нормативно-правовая база обеспечения качества. Стандартизация и сертификация в обеспечении качества". Объем работы: 12-14 листов Оформление по ГОСТу Уникальность текста не ниже 80% Срок: вечер понедельника (6.12.10) Оплата: Вебмани !В приложении рекомендуемые ...

    Завершен
    13 лет назад
  • Диплом совершенствование корпоративной культуры , объем около 80 Антиплагиат от 85% План и подробности в файле. Указывайте, пожалуйста, срок, стоимость - ?

    Завершен
    13 лет назад
  • $150

    Дипломная работа по юриспруденции Тема работы в приложении К 13.12.10 нужен план для утверждения. В работе должны быть рассмотрены самые последние нормативные документы. Объём работы 75-90 страниц. Методичку по работе вышлю избраному специалисту. Введение, заключение, список литературы обязателен. Список литературы не ...

    Завершен
    13 лет назад
  • $50

    Доброе время суток. Требуется написать теоретическую главу для курсовой по педагогике до вторника. Все подробности можно узнать, написав мне в приват. Оплата- Яндекс-Деньги. Спасибо за внимание.

    Закрыт
    13 лет назад
  • Есть неоконченая дипломная работа на тему "Разработка маркетингового плана для повышения конкурентоспособности предприятия". Работа написана по одному конкретному предприятию, в ней описана деятельность,поставщики,портфель продуктов и проведены анализы внешней,внутренней среды, Swot-анализ и т.д. Нужно составить маркетинговый ...

    Закрыт
    13 лет назад
  • Спроектировать цех по производству ДСП.Спроектировать здания по приведенным данным.Курсовая состоит из пояснительной записки и трех чертежей.Подробности при переписке.Срок 5 дней.

    Закрыт
    13 лет назад
  • Факторы конкурентоспособности стран Курсовая Предмет: Мировая экономика Объем: 20-25 страниц Первая теоретическая часть, вторая-практическая, нужно сделать через программу "статистика" или "SPSS"

    Закрыт
    13 лет назад
  • 3 Курсовые работы по контруированию. Тема: Цифровой мультиметр Тема: Лазерный проектор с электронным управлением Тема: Имитаторы звуков усилителя методичка и образец подобной работы по ссылке: http://depositfiles.com/ru/files/8mv4vz2zg срок: по быстрее надо!

    Закрыт
    13 лет назад
  • $30

    Написать курсовую по Экономической теории на тему "Особенности становления предпринимательского слоя в РФ". В курсовой должна быть только теоретическая часть состоящая из 2х глав: Введение. 1. ....... 1.1........ 1.2.......... . . . . 2. ..... 2.1 ....... 2.2 ....... . . . Заключение. Список литературы. Объем 35-40 листов. Необходимо выполнить в максимально быстрые ...

    Завершен
    13 лет назад