Найдите исполнителя для вашего проекта прямо сейчас!
Разместите заказ на фриланс-бирже и предложения поступят уже через несколько минут.

Моя авторська робота, яка входить у мої сольні роботи альбому "Present mix" посилання на який ви зможете знайти в моїй автобіографії.

Зведення та мастерінг треку проводився власноруч мною!

Почну з того, що я доволі часто люблю використовувати у своїх композиціях Drum Loop's. Саме так я зробив і на самому інтро ось цього треку який триває 12 тактів, після чого я уже змінюю цю луп партію на свою власноруч створену і зведену (на жаль без групового каналу та компрессора FabFilter C-2, про цю фішку на той момент я ще не знав)
Отож, композиція доволі творча та імпровізаційна з точки зору гри мелодій та почергової зміни їх партій.

1 - Інтро - грає партія приємного глибокого звуку подібного до колокольчиків.

2 - Після вступу Брейкдауну ця сама партія повишається на одну октаву вище для різноманітності звучання та динаміки треку.

3 - Ноти на яких грає партія "колокольчиків" - С-С-D-E-C-C-D-C

4 - На 20 такті грає дроп треку в якому починається гра найголовнішого і найвиразнішого звуку, партію якого я один в один зкопіював з партією "колокольчиків"

5 - 20 такт - я не додаю басу для того щоб зберегти інтерес слухача і вже на 32 такті попередньо додавши красивий прийом з аранжування "Снейр пробіжка" я додаю бас

6 - 40 такт - я роблю яму, красиво підводячи до нової мелодії, яка спочатку грає, потім згортається за допомогою реверснутого шейкера і програє мелодія колокольчиків.

7 - Перед дропом 2 (44 такт) додаю вокальний луп і вже програє самий сочний дроп, в якому присутні усі мелодії, які разом створюють атмосферу драйву та екшену (Я дуже впевнений в тому, що цей трек підійде для нарізок фільму "Форсаж")

8 - Частина треку №2 а саме 72 такт, де змінюється ритм основної мелодії, до цього нота попадала на слабу долю, а тут я її переставив на сильну долю і власне вийшов не поганий ефект зміни ритму та настрою треку!

9 - І ще згадаю про те що все таки у мене в цій композиції беруть участь 4 звуки:

1- Pad (Він починає грати на фоні після інтро)

2- Bells (Вони же колокольчики, служать нам для додання дзвінкості до нашого основного ЕЛЕКТРИЧНОГО звуку)

3 - Digi (Це назва цього самого електричного звуку який знаходиться у стандартному плагіні "Sytrus")

4 - Sawer (Мелодія яка починає грати на 44 такті).
І власне такими темпами та ритмами і в додаток урізноманітнюваність аранжуванння за допомогою прийомів нарізки і реверс-креша, а також снейр пробіжок, ми отримуємо ось такий насичений і яскравий трек!
Що по зведенню?

1 - Вирізка пустих частотних зон по усім інструментам

2 - Sidechain бочки та басу (бочку зробив потужнішою за допомогою еквалайз обробки і мультибенд компрессора, а бас посилив за допомогою дісторшна)

3 - Hi-Hats розпанорамував вправо-вліво

4 -Для Snare додав реверберації

5 - Pad зробив малої гучності, так як він створений для того щоб заповнювати фоновий простір, власне для чого я і додав на нього екстримальні налаштування кімнати.

6 - Digi так як це найяскравіше вираженний інструмент, я додаю на нього максимум обробки для того щоб він найбільше виділявся та домінував над усіма іншими партіями мелодій. Ось що було додано:

- В районі частот 250hz та 3500khz було зробленне підняття на 2.5 дБ

- Stereo Shaper - роздвоювач звуку по каналам (L)+(R)

- Delay 2 з настройкою Time 8:00 для обьємності інструменту

- Sidechain еффект за допомогою Effector'a, пресет "Trans"

7 - Після обробки усіх компонентів музики було зроблене балансування гучності, про яке я
створю окремий портфоліо-пост.


Як проводився Мастерінг?
Простими словами:
Перш за все я роблю достатній рівень гучності, щоб його вистачало на максимум викрученого "Volume", без перегрузу та лишніх головоломок.
Далі уся справа в еквалайзерах де я зазвичай на слух підбираю ті частотні діапазони які найконтрастніше виділяються для вух слухача і піднімаю їх відносно не набагато, примірно на 0,7 дБ і ще так само роблю зі зменшенням вузьких діапазонів для того щоб вирівняти увесь спектр частот і вже після цього усе буде звучати на достатньому рівні звуку.