Найдите исполнителя для вашего проекта прямо сейчас!
Разместите заказ на фриланс-бирже и предложения поступят уже через несколько минут.

При роботі з  текстами англійською мовою  студенти незрідка стикаються  з проблемою розуміння архаїзмів. При переведенні архаїзмів відтворюється історія культури мови, і видно, що значення в оригіналі і при перекладі можуть бути різні. Перекладач повинен слідувати авторському задуму і прагнути максимально донести до читача не лише сенс твору, але і особливості авторської мови.

З одного боку, слово може "застаріти" само по собі, тобто виявитися витисненим з живого вживання іншим, синонімічним йому словом або словами. Але з іншого боку, воно може "застаріти" в тому сенсі, що з живого ужитку випадає той, що позначається цим словом предмет; в цьому випадку, на відміну від перших, витіснення слова синонімами, заміни його іншими словами не відбувається.

Хоча неначе результат в цьому випадку буде один і той же, (слово вийде з живого вживання), ці два випадки слід ретельно розрізняти. Ці процеси мають місце і в українській, і в англійській мовах.

Архаїзми - це не просто застарілі слова, а ті, які перейшли в цю категорію внаслідок появи нових слів. Наприклад, сьогодні вірші ніхто не називає віршами, це слово можна зустріти тільки в літературі, театральних постановках або в повсякденній мові для додання іронічного або піднесеного відтінку.

Архаїзми в англійській мові: приклади "Old words", або "archaic words" (т. Е. Архаїзми), в англійській мові можна класифікувати майже так само, як і росіяни. Хоча, звичайно, є свої особливості, пов'язані з граматичною будовою мови, однак можна зустріти практично будь-які типи архаїзмів зі згаданих вище.

Наприклад, thou - ти (замість you) - найбільш яскравий і цікавий архаїзм. Приклади форм цього слова: thee - тебе (замість сучасного you) і thy - твій (сучасне слово - your). Так, колись в англійській мові було звернення на "ти", але сьогодні, до кого б ми не зверталися, ми говоримо "ви", тобто You. "Ти" в англійській мові виходило з ужитку поступово.