Найдите исполнителя для вашего проекта прямо сейчас!
Разместите заказ на фриланс-бирже и предложения поступят уже через несколько минут.

(CNN) Філіппіни дозволять тисячам медичних працівників, в основному медсестрам, працевлаштовуватися у Великобританії та Німеччині, якщо дві країни домовляться дарувати вакцини проти коронавірусу, заявив у вівторок високопоставлений чиновник. Британське міністерство охорони здоров'я заявило, що воно не зацікавлене у такій угоді, і його пріоритетом є використання пострілів всередині країни, але додало, що надалі надлишок вакцини буде ділитися на міжнародному рівні.

Філіппіни, серед яких найбільша кількість випадків коронавірусу в Азії, пом'якшили заборону розміщувати своїх медичних працівників за кордоном, але все ще обмежують кількість медичних працівників, що виїжджають з країни, до 5000 на рік.

Аліса Вісперас, директор бюро міжнародних справ міністерства праці, заявила, що Філіппіни готові зняти ліміт в обмін на вакцини з Великобританії та Німеччини, які вона буде використовувати для прищеплення вихідних робітників та сотень тисяч філіппінських репатріантів.

Медсестри є серед мільйонів філіппінців, які працюють за кордоном, забезпечуючи щорічно грошові перекази понад 30 мільярдів доларів, життєво важливі для економіки країни.

"Ми розглядаємо запит на зняття обмеження на розгортання, за умови домовленості", - сказав Вісперас агентству Reuters.

Великобританія має п’яте місце у світі за кількістю загиблих від коронавірусу, тоді як Німеччина має 10-те місце серед усіх заражень у світі.

Великобританія заявила, що в Національній службі охорони здоров’я (NHS) працює на 11 000 медсестер більше, ніж минулого року. Він заявив, що, хоча вона вдячна 30 000 філіппінців, які працюють в NHS, Великобританії не потрібно торгувати вакцинами більше.

"Ми не плануємо, щоб Великобританія узгоджувала з Філіппінами угоду про вакцину, пов'язану з подальшим набором медсестер", - заявила представник міністерства охорони здоров'я, посилаючись на обіцянку прем'єр-міністра Бориса Джонсона поділитися запасними знімками пізніше цього року.

"Ми підтвердили, що надалі будемо ділитися надлишками вакцин - наприклад, через міжнародний пул закупівель COVAX".

Філіппіни хочуть загалом забезпечити 148 мільйонів доз вакцин, тоді як Великобританія замовила понад 400 мільйонів доз, що в шість разів перевищує кількість населення.

У той час, як Великобританія та Німеччина щепили 23 мільйони людей, Філіппіни ще не розпочали кампанію з імунізації 70 мільйонів дорослих, або дві третини з 108 мільйонів людей. Цього тижня вона очікує своїх перших вакцин, подарованих Китаєм.

Заклики до місії Німеччини в Манілі залишились без відповіді.

У 2019 році майже 17 000 філіппінських медсестер підписали закордонні трудові контракти, свідчать дані уряду.

Поки філіппінські медсестри боролися за скасування заборони на працевлаштування, щоб уникнути поганих умов праці та низької заробітної плати вдома, план роботи з вакцинами погано погодився з деякими медичними працівниками.

"Ми викликаємо огиду до того, як уряд поводиться з медсестрами та медичними працівниками як з товарами чи продукцією, що експортується", - заявила Джоселін Андамо, генеральний секретар Філіппінських медсестер, об'єднаних із Росією.

3 года назад
guest_16145533953887
3 года в сервисе
Был
3 года назад